Zakelijke reisverzekering

Nederlandse ondernemers doen graag internationaal zaken. Daarbij reizen we ook nogal eens. Hoe vaker je naar het buitenland reist, hoe groter de kans is dat er een keer iets misgaat. Met een zakelijke reisverzekering verzeker je je tegen verschillende risico’s, zoals diefstal of medische zorg.

Zakelijke reisverzekering

Wereldwijde dekking
Snelle hulp
De beste premie

Dit doet de zakelijke reisverzekering

Dit doet de zakelijke reisverzekering

Een belangrijke bespreking met een klant, een beurs, een congres: Nederlandse ondernemers gaan vaak de grens over. Zowel onderweg als op de locatie zelf kan altijd iets gebeuren. Denk aan bagage die kwijtraakt, een medewerker die ziek wordt of een ongeluk krijgt, of misschien wordt iemand wel slachtoffer van een overval. Dan is het fijn als je een zakelijke reisverzekering hebt die je op zo’n moment kunt inschakelen voor de nodige hulp op locatie. Hulp van iemand die het land kent en de taal spreekt. Meestal zijn zaken als verlies van bagage, rechtshulp, medische kosten en repatriëring standaard meeverzekerd.

Reisverzekering zakelijk vergelijken

Reisverzekering zakelijk vergelijken

Bij het vergelijken van zakelijke reisverzekeringen is het goed om te bedenken waar je de zakelijke reisverzekering voor nodig hebt. Maak je vanuit jouw bedrijf veel reizen naar bepaalde gebieden waar specifieke risico’s spelen? Controleer dan of deze risico’s ook gedekt zijn op je polis. Je kunt daarbij denken aan natuurverschijnselen als aardbevingen, maar ook aan terreur, of corruptie. Al die polisvoorwaarden naast elkaar leggen is veel werk. Daarom doen wij dat voor je. We bekijken goed welke zakelijke reisverzekering bij jouw bedrijf past en die echt goede hulp levert als jij of een je medewerkers een probleem krijgt tijdens een zakelijke reis.

Zakelijke reisverzekering en goed werkgeverschap

Zakelijke reisverzekering en goed werkgeverschap

Als jouw medewerkers namens het bedrijf naar het buitenland reizen, dan heb je als werkgever een verantwoordelijkheid om die reis zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het afsluiten van een zakelijke reisverzekering is daar een onderdeel van. Een goede voorbereiding is ook belangrijk. Zorg dat je weet wat de risico’s zijn in het gebied waar jouw medewerker naartoe reis en probeer deze zoveel mogelijk te beperken. Is het bijvoorbeeld ’s avond op straat niet veilig? Plan dan geen afspraken voor je medewerkers na zonsondergang. Zorg ook dat je weet waar jouw medewerkers verblijven tijdens een reis, zodat je ze kunt traceren in geval van een calamiteit. De zakelijke reisverzekering heb je dan hopelijk zo weinig mogelijk nodig.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Ja, dat kan zeker. Voor je privéreizen heb je echter wel nog een particuliere reisverzekering nodig. Privé- en vakantiereizen zijn namelijk niet gedekt op de zakelijke reisverzekering.

Nee, je hebt geen eigen risico bij je zakelijke reisverzekering.