Werkmaterieelverzekering

Wordt binnen jouw bedrijf gewerkt met zelfrijdend werkmaterieel? Dan moet je deze machines verzekeren tegen aansprakelijkheid via een werkmaterieelverzekering. Je bepaalt zelf welke dekking je kiest en of je ook de inzittenden mee wilt verzekeren.

Werkmaterieelverzekering

Van WA tot all-risk
Het beste aanbod
Premie vaak aftrekbaar

Dit is de werkmaterieelverzekering

Dit is de werkmaterieelverzekering

Maak je in jouw bedrijf gebruik van materieel zoals vorkheftrucks, shovels of graafmachines? Dan ben je vaak wettelijk verplicht om deze te verzekeren voor aansprakelijkheid. Dat doe je via een werkmaterieelverzekering. De werkmaterieelverzekering dekt schade aan en/of door machines en werktuigen. Het gaat hierbij om de materiële schade. Bij een ongeval kunnen de bestuurder en eventuele medepassagiers natuurlijk ook letsel oplopen. Dit kun je bijverzekeren met een inzittendenverzekering.

Werkmaterieelverzekering dekking

Werkmaterieelverzekering dekking

Je hebt bij de werkmaterieelverzekering de keuze uit verschillende soorten dekking. De WA-dekking dekt de schade die je bij anderen veroorzaakt met jouw werkmaterieel. Met een uitgebreidere dekking keert je verzekering ook uit bij schade die veroorzaakt is door bijvoorbeeld diefstal, storm of een flinke hagelbui. Kies je voor all-risk, dan is alle schade aan jouw werkmaterieel gedekt. Meestal is ook rechtsbijstand mee verzekerd. Dat is handig, bijvoorbeeld als je in een discussie terechtkomt over garantie of aansprakelijkheid.

Werkmaterieel verzekeren kosten

Werkmaterieel verzekeren kosten

De premie voor je werkmaterieelverzekering hangt af van het soort werkmaterieel dat je hebt en van de waarde en leeftijd van het werkmaterieel dat je wilt verzekeren. Daarnaast is van belang hoe je het werkmaterieel wilt verzekeren: alleen wettelijke aansprakelijkheid is uiteraard voordeliger dan all-risk. All-risk verzekeren is lang niet altijd nodig, zeker niet voor ouder werkmaterieel. Voor schade aan ondergrondse zaken zijn vaak weer speciale regels van toepassing. Ook dat is iets om op te letten. Wij doen je graag een voorstel voor een werkmaterieelverzekering die past bij jouw bedrijf en waarbij je goed verzekerd bent zonder dat je teveel premie betaalt.