Motorrijtuigenverzekering

Goed en veilig op weg met je bedrijfsauto begint met de keuze voor een goede zakelijke autoverzekering of motorrijtuigenverzekering. Je bepaalt zelf welke dekking je kiest en of je ook de inzittenden mee wilt verzekeren.

Motorrijtuigenverzekering

Van WA tot all-risk
Het beste aanbod
Premie vaak aftrekbaar

Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen

Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen

Volgens de wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen ben je verplicht om een autoverzekering te hebben. Daarmee ben je minimaal verzekerd voor schade die je anderen in het verkeer toebrengt met jouw bedrijfsauto. Deze wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen geldt ook voor bepaald werkmateriaal zoals vorkheftrucks, shovels en mobiele kranen. Deze verzeker je echter met een werkmaterieelverzekering.

Zakelijke autoverzekering of motorrijtuigenverzekering

Zakelijke autoverzekering of motorrijtuigenverzekering

De zakelijke autoverzekering of motorrijtuigenverzekering dekt de schade die je bij anderen veroorzaakt met jouw bedrijfsauto. Dat is de zogeheten WA-dekking. Je kunt ook kiezen voor een uitgebreidere dekking voor je zakelijke autoverzekering of motorrijtuigenverzekering. In dat geval wordt ook de schade vergoed aan jouw eigen bedrijfsauto. Die schade kan veroorzaakt zijn in het verkeer, maar bijvoorbeeld ook door diefstal, storm of een flinke hagelbui. Het gaat hierbij om de materiële schade. Bij een ongeval kunnen de bestuurder en eventuele medepassagiers natuurlijk ook letsel oplopen. Dit kun je bijverzekeren met een inzittendenverzekering. Heb je schade aan bijvoorbeeld gereedschap of goederen in de bedrijfsauto? Dat wordt vergoed via de eigen vervoerverzekering.

Motorrijtuigenverzekering vergelijken

Motorrijtuigenverzekering vergelijken

Voor het verzekeren van je zakelijke auto of bedrijfsauto, loont het om de verschillende motorrijtuigenverzekeringen te vergelijken. Het aantal verzekeraars dat deze verzekering aanbiedt, is echter groot. Wij weten echter prima de weg in verzekeringsland en kunnen daardoor voor jouw bedrijf alle motorrijtuigenverzekeringen naast elkaar leggen. We vergelijken de verschillende voorwaarden en premies en komen zo tot het beste voorstel. Dat scheelt jou veel werk. Vervolgens zijn we er ook als je een schade meldt bij ons. Geld is namelijk vaak slechts deel van de oplossing. Echte hulp zit ook in snelheid, praktisch doorpakken en een luisterend oor. En dat is precies wat je van ons mag verwachten.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Ja, ook bij je zakelijke autoverzekering of motorrijtuigenverzekering bouw je schadevrije jaren op. De premie die betaalt voor je verzekering wordt onder andere bepaald door de hoeveelheid schadevrije jaren die je hebt opgebouwd.

Dat hangt ervan af hoe je je auto gekocht hebt. Heb je deze via je bedrijf aangeschaft en staat de auto op naam van je bedrijf? Dan sluit je voor deze auto een zakelijke autoverzekering of motorrijtuigenverzekering af. Rij je zakelijk met je privéauto, dan heb je een particuliere autoverzekering nodig.