Goederentransportverzekering

Stel dat jouw lading met goederen onderweg schade oploopt of verloren gaat. Dan heb jij mogelijk een probleem met jouw afnemers. Met een goederentransportverzekering zorg je ervoor dat je de gevolgen van zo’n schade kunt opvangen.

Goederentransportverzekering

Brede dekking
Snelle hulp
De beste premie

Daarom een goederentransportverzekering

Daarom een goederentransportverzekering

Onderweg kan er van alles misgaan met een vracht. Een ongeluk, brand, diefstal of bederf kan jouw lading beschadigen of ervoor zorgen dat jouw goederen helemaal niet arriveren. Dit kan leiden tot issues met jouw afnemers of leveranciers omdat jij je verplichtingen mogelijk niet na kunt komen. Op zo’n moment wil je snel en goed kunnen schakelen om de schade zoveel mogelijk te beperken en ervoor te zorgen dat je niet in een juridisch conflict belandt met jouw afnemer of leverancier. Op een schadevergoeding van de vervoerder van de goederen hoef je meestal niet te rekenen. De goederentransportverzekering helpt je wel en vergoedt de schade.

Dit dekt de goederentransportverzekering

Dit dekt de goederentransportverzekering

Als je het transport van goederen uitbesteedt, is het goed om te weten dat de vervoerder maar beperkt aansprakelijk is voor de opgelopen schade aan jouw goederen. Soms is de vervoerder zelfs helemaal niet aansprakelijk. Dan zijn alle kosten dus voor jou. Die kun je verzekeren via de goederentransportverzekering. Vaak is de volledige waarde van de goederen verzekerd na schade door brand, ontploffing, een ongeluk, diefstal of bederf. Ook oponthoud door een staking of natuurramp wordt vaak vergoed. Het gebruikte vervoermiddel is daarbij niet van belang. Ook de kosten van vertraging, berging en/of het opruimen van de beschadigde lading zijn meestal meeverzekerd. De goederentransportverzekering kan ook een ‘verborgen schadeclausule’ bevatten. Daarmee verzeker je ook de verborgen gebreken na ontvangst van een partij goederen.

Goederentransportverzekering premie berekenen

Goederentransportverzekering premie berekenen

Bij het berekenen van de premie voor je goederentransport¬verzekering spelen meerder factoren een rol. Uiteraard is het soort goederen van belang, maar ook de route die de goederen afleggen (sommige landen zijn immers risicovoller dan andere), het verzekerde bedrag en de dekking die je kiest wegen mee. Wij nemen al deze factoren mee en maken vervolgens een offerte voor een goederentransport¬verzekering die jou het meeste zekerheid geeft, zonder dat je teveel premie betaalt.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

De goederentransportverzekering verzekert het transport van goederen dat je uitbesteed hebt aan een vervoerder. Heb je bedrijfsauto’s waarmee je spullen en gereedschap van jouw bedrijf vervoert? Dan verzeker je de schade aan de goederen die je zelf vervoert met een eigen vervoerverzekering.