Verzuimverzekering

Je personeel is vaak cruciaal in je onderneming. Ze zorgen voor toegevoegde waarde en zijn soms zelfs het visitekaartje van je bedrijf. Maar als een medewerker (langdurig) ziek wordt, kan dat veel geld kosten. Om die last te verminderen, heb je een verzuimverzekering.

Verzuimverzekering

Kosten van ziek personeel gedekt
Hulp bij begeleiding en re-integratie
Een zorg minder

Wat dekt een verzuimverzekering?

Wat dekt een verzuimverzekering?

In Nederland ben je als werkgever wettelijk verplicht om een zieke medewerker twee jaar lang minimaal 70% van zijn loon door te betalen. Dat kan aardig in de papieren lopen, zeker als je je bedenkt dat je mogelijk ook vervangend personeel moet regelen. Dan heb je dus dubbele kosten. Een verzuimverzekering dekt de loondoorbetaling van jouw zieke medewerker. Daarnaast krijg je meestal ook de kosten voor verzuimbegeleiding en re-integratie vergoed. Of de verzekeraar van je verzuimverzekering zorgt zelf voor de juiste begeleiding – en dat is vaak gelijk een hele zorg minder.

Verzuimverzekering vergelijken

Verzuimverzekering vergelijken

Als je de verschillende verzuimverzekeringen gaat vergelijken, is het goed om op een aantal zaken te letten. Zo hanteren bijna alle verzekeraars een eigen risico. Dat wil zeggen dat de eerste ziektedagen van je medewerker voor jouw rekening zijn. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie van je verzuimverzekering. Hier heb je dus een keuze in. Daarnaast hebben sommige verzekeraars een maximumbedrag dat ze uitkeren. Controleer dat dus goed. Besteed je het vergelijken van verzuimverzekeringen liever uit? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij controleren de polisvoorwaarden voor je en we selecteren de verzuimverzekeringen met de gunstigste premies. Zo krijg je altijd de verzekering die het beste is voor jouw bedrijf. Wel zo makkelijk.

Premie verzuimverzekering

Premie verzuimverzekering

Bij het bepalen van de premie voor je verzuimverzekering wordt de totale loonsom van je personeel als uitgangspunt genomen. Daarnaast spelen er nog andere factoren een rol, zoals de branche waarin je actief bent, de verzuimcijfers van jouw bedrijf en de hoogte van het eigen risico dat je kiest. Wil je weten waar je aan toe bent? Wij kunnen een indicatie geven van de premie voor je verzuimverzekering of gelijk een toegespitste offerte voor je maken.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Nee, een verzuimverzekering is niet wettelijk verplicht. We raden je wel aan om goed te analyseren of je de kosten van ziekteverzuim zelf kunt dragen of dat het voor jou verstandiger is om een verzuimverzekering af te sluiten. Wij kunnen je hier goed over adviseren.

Bijna alle verzekeraars werken met een eigen risico. Dat wil zeggen dat de eerste ziektedagen van een medewerker voor jouw rekening zijn. Dit worden ook wel wachtdagen genoemd. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie van je verzuimverzekering. Dit eigen risico kan variëren van een paar dagen tot meer dan een jaar.