Collectieve ongevallenverzekering

Een verkeersongeluk, een ongeval op de werkvloer: het kan ook jouw medewerkers overkomen. Op zo’n ingrijpend moment wil je er zijn voor je medewerker. De collectieve ongevallenverzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden.

Collectieve ongevallenverzekering

Hulp bij invaliditeit en overlijden
Vaste uitkering
Goed werkgeverschap

Collectieve ongevallenverzekering: de mogelijkheden

Collectieve ongevallenverzekering: de mogelijkheden

Stel, een van jouw medewerkers krijgt op weg naar het werk of op weg naar huis een verkeersongeluk. Of iemand komt ongelukkig ten val op het werk en raakt daarbij zwaar gewond. Dat heeft een enorme impact. De collectieve ongevallenverzekering keert uit als een van je medewerkers bij een ongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden. Bij blijvende invaliditeit krijgt jouw medewerker krijgt een van te voren vastgesteld bedrag. Bij overlijden keert de collectieve ongevallenverzekering uit aan de nabestaanden.

Waarom een ongevallenverzekering?

Waarom een ongevallenverzekering?

De collectieve ongevallenverzekering biedt jouw medewerkers en hun eventuele familie financiële hulp na een ongeval of na overlijden. Het is fijn als je als werkgever, naast emotionele steun, ook financieel iets kunt betekenen voor je medewerker in een vaak moeilijke tijd. De collectieve ongevallenverzekering is daarmee dus een middel voor goed werkgeverschap. Daarnaast biedt de verzekering vaak ook ondersteuning bij het weer oppakken van het werk na een ongeval. Behalve medewerkers heb je meestal ook de mogelijkheid om uitzendkrachten en stagiairs mee te verzekeren op je collectieve ongevallenverzekering.

Premie collectieve ongevallenverzekering

Premie collectieve ongevallenverzekering

De premie voor je collectieve ongevallenverzekering is onder andere gebaseerd op het aantal medewerkers dat je wilt verzekeren, de totale loonsom van je medewerkers en het bedrag dat je uitgekeerd wilt krijgen. Wil je weten waar je aan toe bent? Wij doen je graag een voorstel voor de premie voor een collectieve ongevallenverzekering.

Ongevallenverzekering zzp

Ongevallenverzekering zzp

Ben je zzp’er en wil je jezelf ook verzekeren tegen de gevolgen van een ongeval? Dan heb je de mogelijkheid om een persoonlijke ongevallenverzekering af te sluiten. Ook bij deze ongevallenverzekering krijg je een vast bedrag uitgekeerd. Goed om te weten: een ongevallenverzekering keert alleen uit na een ongeval. Dus niet bij ziekte. Wil je dit risico verzekeren, dan is de arbeidsongeschiktheidsverzekering iets voor jou.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Een collectieve ongevallenverzekering is niet wettelijk verplicht. Sommige cao’s eisen wel dat je een collectieve ongevallenverzekering hebt afgesloten. Kijk dit na in de cao voor jouw branche.

Ja, deze premie is fiscaal aftrekbaar.