Arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp

Tegenslag overkomt iedereen. Maar als je daar als ondernemer arbeidsongeschikt door raakt, dan heb je vaak wel een probleem. Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp verzeker je je tegen dit risico. Daarmee heb je een hele zorg minder.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp

Zekerheid van inkomen
Veel keuzevrijheid
Premie vaak aftrekbaar

Arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp biedt financiële zekerheid

Arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp biedt financiële zekerheid

Als zzp’er moet je vaak zelf een vangnet regelen voor je inkomen als je arbeidsongeschikt raakt. Je krijgt namelijk meestal geen uitkering van de overheid. De kans op ziekte, psychische klachten of een ongeval is voor jou echter even groot als voor ieder ander. De arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp (AOV) biedt dan financiële zekerheid. Met deze verzekering zorg je ervoor dat je toch inkomen hebt en je vaste lasten kunt betalen, ook als je ziek bent of vanwege een ongeval niet kunt werken.

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp lopen erg uiteen. Je hebt namelijk vrij veel keuze bij het inrichten van je verzekering. Zo bepaal je zelf de eigenrisicoperiode (ofwel de wachttijd voordat je verzekering gaat uitkeren), welk bedrag je uitgekeerd wilt krijgen en voor hoe lang. Hierdoor heb je zelf invloed op de kosten van je arbeidsongeschiktheidsverzekering. Wij maken op basis van jouw voorkeuren een selectie van de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die het beste bij jou passen. Daarbij kijken we uiteraard naar de voorwaarden én naar de kosten.

AOV vergelijken

AOV vergelijken

Ook als je door ziekte of letsel niet meer kunt werken, wil je graag zekerheid dat je je vaste lasten nog steeds kunt betalen. Omdat je spaargeld er vaak snel doorheen gaat op zo’n moment, kiezen veel ondernemers voor een goede AOV. Maar waar vind je die? Alle AOV’s vergelijken is veel werk. Daarom doen wij dat voor je. We maken een grondige analyse en laten jou vervolgens zien welke AOV het beste bij jou past. Dat is een combinatie van de gunstigste premie én de beste voorwaarden. Want als je arbeidsongeschikt raakt, wil je immers dat je verzekering doet waar je hem voor hebt afgesloten.

Verplichte AOV zzp

Verplichte AOV zzp

Er wordt in de politiek al langer gesproken over een verplichte AOV. Zo ver is het nog niet, maar het is wel goed om er rekening mee te houden dat je de komende jaren als zzp’er of als zelfstandig ondernemer met personeel mogelijk wettelijk verplicht wordt om een AOV af te sluiten.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Dat hangt af van het soort arbeidsongeschiktheidsverzekering dat je afsluit. Keert jouw AOV periodiek uit, bijvoorbeeld maandelijks? Dan kun je de premies die je betaalt, aftrekken. In de polisvoorwaarden staat of de betaalde premies aftrekbaar zijn, en of de uitkeringen belast zijn.

Bij de arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp kun je je verzekeren op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid. Dat wil zeggen dat bij de beoordeling van je arbeidsongeschiktheid gekeken wordt of je je eigen beroep nog kunt uitoefenen binnen je eigen bedrijf. Misschien dat je wel ander werk zou kunnen doen, of bij een ander bedrijf. Maar dat telt bij beroepsarbeidsongeschiktheid dus niet mee.