Machinebreukverzekering

Draait jouw onderneming voor een groot deel op machines en installaties? Dan kan uitval van een machine of installatie behoorlijke impact hebben op je bedrijfsvoering. In het ergste geval komt je hele productie zelfs stil te liggen. Met de machinebreukverzekering verzeker je je machines tegen materiële schade.

USP Machinebreukverzekering

Voor machines en installaties
Materiële schade gedekt
Continuïteit van je bedrijf voorop

Machinebreukverzekering

Machinebreukverzekering

Machinebreuk kan verschillende oorzaken hebben: een technisch mankement, een bedieningsfout van een van uw medewerkers, kortsluiting of een val van een van je machines. Zeker als je met kostbare machines en/of installaties werkt, kan machinebreuk je een aardige kostenpost opleveren. Tegen dit risico kun je je verzekeren met de machinebreukverzekering. Deze verzekering dekt de kosten van de materiële schade bij machinebreuk.

Voor wie is de machinebreukverzekering geschikt?

Voor wie is de machinebreukverzekering geschikt?

De machinebreukverzekering wordt afgesloten door ondernemers uit allerlei branches. Denk daarbij aan drukkerijen, voedselproducenten, restauranthouders, metaalbewerkers, verfspuiterijen en bedrijven in de industrie. De machinebreukverzekering is ook geschikt om technische installaties in je gebouw mee te verzekeren, zoals de luchtbehandelingsinstallatie of zonnepanelen.

Dekking machinebreukverzekering

Dekking machinebreukverzekering

Heb je schade aan een machine of installatie door brand, wateroverlast, inbraak, ontploffing of storm? Dan valt dit onder je inventarisverzekering. Goed om te weten: de machinebreukverzekering dekt de materiële schade aan je machine of installatie. Als je sterk afhankelijk bent van bepaalde machines of installaties, kan het handig zijn om je ook te verzekeren tegen bedrijfsschade. Het kan namelijk zo zijn dat je door de machinebreuk omzet misloopt terwijl je vaste lasten wel gewoon doorlopen. Deze zogeheten bedrijfsschade, de financiële schade, kun je verzekeren via een bedrijfsschadeverzekering.

Machinebreukverzekering premie

Machinebreukverzekering premie

De premie die je betaalt voor je machinebreukverzekering is onder andere afhankelijk van de branche waarin je werkzaam bent, het soort en aantal machines en installaties dat je hebt en het bedrag waartegen je deze machines en installaties wilt verzekeren. Natuurlijk wil je weten bij welke verzekeraar jij het beste af bent. Wij controleren de voorwaarden van de verschillende verzekeraars voor je en kijken daarbij ook naar de premies. Vervolgens doen we je een voorstel voor de verzekering die het beste is voor jouw bedrijf.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Nee, een machinebreukverzekering is niet verplicht. Sommige machines en installaties zijn echter redelijk kostbaar. We raden je daarom aan om goed te analyseren of je de kosten van eventuele machinebreuk zelf kunt dragen of dat het voor jou verstandiger is om een machinebreukverzekering af te sluiten. Wij kunnen je hier goed over adviseren.

Het verschil zit in de oorzaak van de schade. Met je inventarisverzekering verzeker je je bedrijfsmiddelen, zoals meubilair, laptops, computers, gereedschap en machines tegen schade door brand, wateroverlast, inbraak, ontploffing of storm. Een machinebreukverzekering keert uit als er schade ontstaat aan je machines of installaties bijvoorbeeld als gevolg van een val, een bedieningsfout of een voorwerp dat in de machine terecht is gekomen.