Inventarisverzekering

Computers, servers, bureaus, winkelmeubilair, de tafels en stoelen in je restaurant, apparaten of gereedschap: alles wat je nodig hebt om je bedrijf uit te oefenen valt onder je inventaris. Schade aan deze bedrijfsmiddelen verzeker je met een inventarisverzekering.

Inventarisverzekering

USP Inventarisverzekering

Precies goed verzekerd
Continuïteit van je bedrijf voorop
Daadwerkelijk hulp bij schade

Wat is een inventarisverzekering?

Wat is een inventarisverzekering?

Je inventaris is je zakelijke inboedel. Het gaat daarbij om losse spullen die je nodig hebt om je werk te kunnen doen, zoals meubilair, laptops, computers en gereedschap. Krijg je schade aan deze bedrijfsmiddelen, bijvoorbeeld door brand, wateroverlast, inbraak, ontploffing of storm, dan dekt je inventarisverzekering deze schade. Ook schade aan persoonlijke eigendommen van jou en je medewerkers is gedekt via deze verzekering. Maak je voor je werk gebruik van aanhangwagens, bedrijfswagens of andere motorrijtuigen? Die verzeker je via een werkmaterieelverzekering of motorrijtuigenverzekering.

Goederen en inventarisverzekering

Goederen en inventarisverzekering

Ook je voorraad valt vaak in de categorie ‘losse spullen’. Toch valt je voorraad niet onder je inventarisverzekering, maar onder je goederenverzekering. Met ‘goederen’ verzeker je je handelsvoorraad, maar ook alles wat je nodig hebt om producten te maken. Dus ben je producent, dan vallen bijvoorbeeld ook de halffabricaten, eindproducten en verpakkingen onder je goederenverzekering. Er zijn ook verzekeraars waarbij je je inventarisverzekering kunt combineren met je goederenverzekering.

Inventarisverzekering kosten

Inventarisverzekering kosten

De hoogte van de premie voor je inventarisverzekering hangt onder andere af van de branche waarin je actief bent, de activiteiten van jouw bedrijf en van de kwaliteit en het materiaal van jouw bedrijfspand. Daarnaast speelt de hoogte van de verzekerde bedragen een rol en de hoogte van het eigen risico dat je kiest. Wij kunnen je een indicatie geven van de gemiddelde premie of gelijk een toegespitste offerte voor je maken.

Inventarisverzekering afsluiten

Inventarisverzekering afsluiten

Een inventarisverzekering afsluiten is zeker van belang als je met dure bedrijfsmiddelen werkt, zoals kostbare machines. Of als je bedrijfsmiddelen van cruciaal belang zijn voor de continuïteit van je bedrijf. In die gevallen wil je je inventaris goed verzekeren tegen brand, diefstal of waterschade. Dat geeft immers een stuk zekerheid voor je bedrijf. Wij zorgen ervoor dat je de beste verzekering afsluit met de juiste dekking én tegen de gunstigste premie. Meld je een schade bij ons? Dan doen we er alles aan om je écht te helpen zodat je snel weer verder kunt met je bedrijfsactiviteiten. Niet alleen met een financiële vergoeding, maar ook met snelheid, praktisch doorpakken en een luisterend oor. Want dat is waar je op zo’n moment echt iets aan hebt.

Inventarisverzekering en andere zakelijke verzekeringen

Inventarisverzekering en andere zakelijke verzekeringen

De inventarisverzekering behoort tot een categorie zakelijke verzekeringen die sterk met elkaar samenhangen. Dat zit zo. Je inventarisverzekering vergoedt de schade aan losse spullen die je nodig hebt om je werk te kunnen doen. Heb je schade aan iets dat vastzit aan je bedrijfspand, zoals het dak, de inbouwapparatuur in de keuken van je restaurant of de regenpijp? Dan valt het onder je gebouwenverzekering. Heb je als gevolg van brand, waterschade, storm, vandalisme of diefstal schade opgelopen en komt je bedrijf daardoor (deels) stil te liggen? Dan kan het zijn dat je omzet misloopt terwijl je vaste lasten wel gewoon doorlopen. Deze zogeheten bedrijfsschade, de financiële schade, wordt gedekt via een bedrijfsschadeverzekering.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Nee, een inventarisverzekering is niet verplicht.

Heb je schade aan iets dat vastzit aan je bedrijfspand, zoals het dak, de inbouwapparatuur in de keuken van je restaurant of de regenpijp? Dan valt het onder je gebouwenverzekering. Een eventueel bijgebouw of een schutting zit ook vast, dus dat valt ook onder je gebouwenverzekering. Via je inventarisverzekering ben je verzekerd voor schade aan losse, ‘verhuisbare’ spullen in je bedrijf. Denk hierbij aan kantoormeubilair en gereedschap.

Huur je een bedrijfspand en daar heb je daar bijvoorbeeld zelf een mooie houten vloer in gelegd? Dan is deze vloer van jou en niet van de verhuurder. Dit wordt ‘huurdersbelang’ genoemd. Een vastgelijmde vloer valt standaard onder de gebouwenverzekering, want die zitten immers ‘vast’ aan je bedrijf. De gebouwenverzekering staat echter op naam van je verhuurder. Wil je de door jou aangebrachte verbeteringen in je huurwoning zelf verzekeren tegen schade, dan kun je dit huurdersbelang verzekeren via een huurdersbelangverzekering of via een aanvulling op je inventarisverzekering.