Huurdersbelang bedrijf

Je huurt je bedrijfspand en daar heb je zelf verbeteringen in aangebracht. Omdat je als huurder geen gebouwenverzekering nodig hebt, zijn de verbeteringen die ‘vastzitten’ aan het pand niet standaard verzekerd. Daar is de huurdersbelangverzekering voor.

Huurdersbelang bedrijf

USP Huurdersbelang

Voor zakelijke huurders
Precies goed verzekerd
De beste premie

Wat is huurdersbelang zakelijk?

Wat is huurdersbelang zakelijk?

Huur je een bedrijfspand en daar heb je daar bijvoorbeeld zelf een mooie houten vloer in gelegd of een toiletblok of rolluiken aangebracht? Dan is deze vloer, het rolluik of dit toiletblok van jou en niet van de verhuurder. Dit wordt ‘huurdersbelang’ genoemd.

Huurdersbelang bedrijf

Huurdersbelang bedrijf

Een vastgelijmde vloer of toiletblok valt standaard onder de gebouwenverzekering, want die zitten immers ‘vast’ aan je bedrijfspand. De gebouwenverzekering staat echter op naam van je verhuurder. Wil je de door jou aangebrachte verbeteringen in je huurwoning zelf verzekeren tegen schade, dan kun je dit huurdersbelang verzekeren via een huurdersbelangverzekering. Zeker als je grote aanpassingen doet aan het door jou gehuurde pand, is dit belangrijk. Stel dat je als restauranthouder een professionele keuken hebt geïnstalleerd en een grote brand legt het hele pand in de as. De eigenaar van het pand krijgt de herbouwwaarde uitbetaald. Maar de door jou geïnstalleerde keuken is hierbij niet meeverzekerd en wordt dus ook niet vergoed. En omdat de keuken vast zit aan het pand, krijg je ook niets uitgekeerd via je inventarisverzekering, tenzij je huurdersbelang specifiek hebt meeverzekerd op de polis van je inventarisverzekering.

Huurdersbelang verzekeren tegen schade

Huurdersbelang verzekeren tegen schade

Voor huurdersbelang geldt hetzelfde als voor de gebouwenverzekering: het dekt schade die het gevolg is van brand, storm, hagel of inbraak. Ook waterschade, bijvoorbeeld als gevolg van lekkage of van water dat je gebouw in stroomt, wordt vergoed. Het glas in ramen en deuren valt niet onder de dekking van je huurdersbelangverzekering. Hiervoor sluit je een aparte glasverzekering af.

Verzekering huurdersbelang vergelijken

Verzekering huurdersbelang vergelijken

Het verzekeren van je huurdersbelang is bij veel verzekeraars mogelijk. De premie is onder andere afhankelijk van de aard van je activiteiten, het verzekerde bedrag en het materiaal waaruit het gebouw bestaat (de bouwaard). Het belangrijkste is echter dat je niet onderverzekerd bent. Daarom vergelijken wij de voorwaarden en de premies en doen je vervolgens een voorstel voor de huurdersbelangverzekering die het beste is voor jou. Daarbij kijken we ook naar de voorwaarden in je huurovereenkomst. Daarin staat vaak omschreven wat voor jouw rekening komt en wat de verhuurder betaalt.