Gebouwenverzekering
Je kantoor, winkel, restaurant, opslag of andere bedrijfsruimte: je pand is van groot belang voor de continuïteit van je bedrijf. Dat betekent dat je snel en goed geholpen wilt worden als er schade ontstaat, bijvoorbeeld door lekkage of een inbraak. Een gebouwenverzekering beschermt je tegen de financiële gevolgen van dit soort schades.
USP Gebouwenverzekering
Gebouwenverzekering zakelijk
Gebouwenverzekering zakelijk
De bliksem slaat in en er ontstaat brand in jouw werkplaats. Door storm waait een boom om en die valt precies op het dak van jouw kantoor. In dit soort gevallen keert de gebouwenverzekering uit. Ook schade aan schuttingen, bijgebouwen en zonnepanelen vallen onder je gebouwenverzekering. De gebouwenverzekering is de zakelijke variant van de opstalverzekering die je voor je huis hebt (als je een koopwoning hebt). Het glas in ramen en deuren valt niet onder de dekking van je gebouwenverzekering. Hiervoor sluit je een aparte glasverzekering af.
Gebouwenverzekering vergelijken
Gebouwenverzekering vergelijken
Voor een gebouwenverzekering kun je bij veel verzekeraars terecht. Dat maakt het tot een hele opgave om alle gebouwenverzekeringen met elkaar te vergelijken. Daarom doen wij dat voor je. Wij checken de voorwaarden en de premies en doen je vervolgens een voorstel voor de gebouwenverzekering die het beste is voor jou. Maar bij Blauw & Florijn doen we nog meer. Meld je een schade bij ons? Dan doen we er alles aan om je écht te helpen. Geld is namelijk vaak slechts onderdeel van de oplossing. Echte hulp zit ook in snelheid, praktisch doorpakken en een luisterend oor. En dat is precies wat je van ons mag verwachten.
Wat kost een gebouwenverzekering?
Wat kost een gebouwenverzekering?
De premie die je betaalt voor je gebouwenverzekering wordt onder andere bepaald door de locatie van je pand (in grote steden is de kans op inbraak groter dan in een plattelandsdorp), de branche waarin je actief bent en de herbouwwaarde van je gebouw. Wij kunnen je een indicatie geven van de gemiddelde premie of gelijk een toegespitste offerte voor je maken. Huur je jouw bedrijfspand? Dan is het de verhuurder die de gebouwenverzekering afsluit.
Gebouw verzekeren op taxatiewaarde
Gebouw verzekeren op taxatiewaarde
Als je je gebouw verzekert, dan wil je zeker weten dat die verzekering ook daadwerkelijk voldoende uitkeert als je te maken krijgt met een grote schade. Je kunt er hierbij voor kiezen om je het verzekerde bedrag te baseren op de taxatiewaarde. Dat betekent dat jouw verzekeraar gedurende drie jaar gegarandeerd uitkeert wat je nodig hebt om na een grote schade door te kunnen met je bedrijf. Daarmee heb je dus een gegarandeerde uitkering en ben je nooit onderverzekerd. Deze taxatiewaarde wordt bepaald door een onafhankelijke expert. Hier zijn wel kosten aan verbonden, maar daar staat tegenover dat je extra zekerheid hebt voor de continuïteit van je bedrijf.
Veelgestelde vragen
Wat wil je nog graag weten?
Nee, een zakelijke gebouwenverzekering is niet verplicht.
Heb je schade aan iets dat vastzit aan je bedrijfspand, zoals het dak, de inbouwapparatuur in de keuken van je restaurant of de regenpijp? Dan valt het onder je gebouwenverzekering. Een eventueel bijgebouw of een schutting zit ook vast, dus dat valt ook onder je gebouwenverzekering. Via je inventarisverzekering ben je verzekerd voor schade aan losse, ‘verhuisbare’ spullen in je bedrijf. Denk hierbij aan kantoormeubilair en gereedschap.
Huur je een bedrijfspand en daar heb je daar bijvoorbeeld zelf een mooie houten vloer in gelegd? Dan is deze vloer van jou en niet van de verhuurder. Dit wordt ‘huurdersbelang’ genoemd. Een vastgelijmde vloer valt standaard onder de gebouwenverzekering, want die zitten immers ‘vast’ aan je bedrijf. De gebouwenverzekering staat echter op naam van je verhuurder. Wil je de door jou aangebrachte verbeteringen in je huurwoning zelf verzekeren tegen schade, dan kun je dit huurdersbelang verzekeren via een huurdersbelangverzekering.