Rechtsbijstandverzekering zakelijk

Onenigheid met de verhuurder van je pand over het huurcontract, een leverancier die zijn verplichtingen niet nakomt: voor je het weet ben je verwikkeld in een juridisch getouwtrek. Dan is het fijn als je direct hulp kunt inschakelen via je zakelijke rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekering zakelijk

Juridische hulp
Dekking op maat
Beste premie

Rechtsbijstandverzekering, wat is dat?

Rechtsbijstandverzekering, wat is dat?

Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp als je een conflict hebt met bijvoorbeeld een klant, de verhuurder van je bedrijfspand, een leverancier of met een van je medewerkers. Ook als er geen conflict is en je een juridische vraag hebt, kun je terecht bij de juristen van je zakelijke rechtsbijstandverzekering. Het is altijd handig om zo’n vraagbaak achter de hand te hebben.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Vroeg of laat overkomt het iedere ondernemer: een juridisch conflict. De aanleiding hiervoor kan heel uiteenlopend van aard zijn: je hebt onenigheid met een klant die zijn factuur niet wil betalen, je hebt een arbeidsconflict met een van je medewerkers, er is discussie over een handelsnaam of domeinnaam die je gebruikt, of je botst met de overheid bij een vergunningsaanvraag. In al dit soort gevallen kun je terugvallen op je zakelijke rechtsbijstandverzekering. Hun juristen helpen je met hun specialistische kennis en adviseren je wat je het beste kunt doen. Kom je er niet uit en zijn juridische stappen nodig, dan zijn vaak ook de proceskosten en arbitragekosten gedekt.

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

De premie die je betaalt voor je rechtsbijstandverzekering hangt af van verschillende factoren, zoals de branche waarin je actief bent, de omzet van je bedrijf en het aantal medewerkers dat je hebt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om extra modules mee te verzekeren, zoals verkeer. Wij werken samen met bijna alle verzekeraars. Op die manier kunnen we je adviseren over welke verzekering het beste bij jou past en dat zoeken we tot op de bodem voor je uit. We letten er goed op dat je geen overlap hebt met andere, al bestaande verzekeringen die je hebt. Want dat is immers zonde van je geld.

Vergelijk rechtsbijstandverzekering

Vergelijk rechtsbijstandverzekering

Waar ga je je verzekeren? Het aanbod is groot en het vergelijken van alle rechtsbijstandverzekeringen is veel werk. Daarom doen wij dat voor je. We bekijken goed welke rechtsbijstandverzekering het beste past bij jouw bedrijf. We kijken daarbij naar de gunstigste premie én naar de beste voorwaarden. Zodat je verzekering doet wat ie moet doen als je juridische hulp nodig hebt.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Nee, dat kan niet. Jouw particuliere rechtsbijstandsverzekering dekt geen zakelijke conflicten. Voor geschillen met bijvoorbeeld je klant of leverancier moet je je apart verzekeren met een zakelijke rechtsbijstandsverzekering. Bij een aantal verzekeraars krijg je als zzp’er korting op je premie. Wij vertellen je daar graag meer over.

Elke ondernemer loopt bepaalde risico’s. Ga je veel overeenkomsten aan met klanten en leveranciers, heb je personeel in dienst, heb je een bedrijfspand? Dan is de kans op een conflict groter. Krijg je daar mee te maken, dan kunnen de kosten al snel oplopen. In zo’n geval is een rechtsbijstandsverzekering voor jou zeker een aanrader.

Ja, dat kan. Een rechtsbijstandsverzekering kan hier wel beperkingen bij opleggen. Zo is de vergoeding aan advocaten die niet voor de rechtsbijstandsverzekeraar werken vaak gelimiteerd tot een bepaald bedrag. Let hier dus goed op in de voorwaarden of vraag ons ernaar.