Garageverzekering

De automotive branche is een sector met geheel eigen kansen en risico’s. Heb jij een garage, autohandel, carrosserie- of een autoschadeherstelbedrijf? Dan is de garageverzekering vrijwel onmisbaar.

Speciaal voor autobranche
Dekking op maat
Beste premie

Wat is een garageverzekering?

Wat is een garageverzekering?

De garageverzekering is een speciale verzekering voor iedereen die een garage, autohandel, carrosserie- of een autoschadeherstelbedrijf heeft. Via deze verzekering ben je gedekt voor schade aan de auto’s van jouw klanten. Ook kun je de aansprakelijkheid van je bedrijf verzekeren en de schade aan jouw eigen auto’s en de auto’s in je handelsvoorraad. Ook goed om te weten: vaak geeft je verzekeraar ook advies op het gebied van preventie. Zo kun je nog veiliger werken en verklein je de kans op schade.

Garagepolis verzekering

Garagepolis verzekering

De garageverzekering is een maatwerkverzekering. Dat betekent dat je je garagepolis zelf kunt samenstellen. Want ieder bedrijf kent zo weer zijn eigen risico’s. Heb je een handelsvoorraad, dan kun je te maken krijgen met een waardedaling van de voertuigen. Heb je een garagebedrijf, dan ben je verantwoordelijk voor de auto’s van jouw klanten die bij jouw garage staan. Samen met jou analyseren we welke dekking jij nodig hebt op je garagepolis.

Garageverzekering garagebedrijf

Garageverzekering garagebedrijf

De garageverzekering dekt de schade aan de auto’s van jouw klanten en aan jouw eigen auto’s, bijvoorbeeld na een brand. Het gaat hierbij dus specifiek om de voertuigen. Bij een brand heb je echter al gauw te maken met meer schade, zoals aan je pand of aan je inventaris. Deze schade valt niet onder je garageverzekering. De opstalverzekering dekt de schade aan je pand en je inventarisverzekering dekt de schade aan je inventaris.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Nee, dat is niet verplicht. Maar omdat de kosten erg hoog zijn als zich een calamiteit voordoet, raden we je sterk aan om wel een garageverzekering af te sluiten. Hiermee stel je de continuïteit van je bedrijf veilig. Heb je een handelsvoorraad, dan ben je wel wettelijk verplicht om deze WA te verzekeren.