CAR-verzekering

Wie werkzaam is in de bouw, kan eigenlijk niet zonder CAR-verzekering. Met de CAR-verzekering weet je dat schade op de bouwplaats gedekt is. Dat verkleint de kans dat jouw project door een schade vertraging oploopt.

Dé verzekering voor de bouw
Dekking op maat
Beste premie

Wat is een CAR-verzekering?

Wat is een CAR-verzekering?

CAR staat voor ‘Construction All Risk’. De CAR-verzekering dekt de materiële schade die ontstaat op een bouwplaats. Dat kan schade zijn als gevolg van storm, diefstal, brand of vandalisme. Maar ook ontwerp-, constructie- of bouwfouten kunnen voor schade zorgen. Bij een bouw- of montageproject zijn vaak veel partijen betrokken. Denk aan een architect, constructeur, aannemer en onderaannemers. Omdat het bij schade vaak lastig te bepalen is wie precies aansprakelijk is, zijn alle partijen meeverzekerd op de CAR-verzekering. De CAR-verzekering wordt ook wel bouw- en montageverzekering genoemd.

CAR-verzekering aannemer

CAR-verzekering aannemer

Als je als aannemer een bouwproject aanneemt, ben jij verantwoordelijk voor een goed verloop van dit project. Tijdens zo’n project kan er altijd iets misgaan. Er wordt materiaal gestolen, een van je onderaannemers presteert niet naar behoren, door de werkzaamheden ontstaat schade aan aanpalende panden of je krijgt te maken met instorting door een constructiefout. De kosten hiervan kunnen aardig in de papieren lopen en de kans is groot dat de opdrachtgever jou als aannemer hierop zal aanspreken. Heb je als aannemer een CAR-verzekering, dan biedt deze dekking voor de materiële schade die ontstaan is. Hierdoor kun je na een schade sneller weer door met je bouwactiviteiten.

CAR-verzekering kosten

CAR-verzekering kosten

Een CAR-verzekering is maatwerk. Dat is ook logisch, want als je een groot aannemingsbedrijf hebt met veel personeel in dienst, heb je andere risico’s dan wanneer je zelfstandig architect bent of als zzp’er in de bouw werkt. Er is ook verschil tussen een CAR-verzekering voor een bepaald project, of een CAR-verzekering op doorlopende basis. Daarnaast heb je keuze uit verschillende dekkingen. Zo kun je bijvoorbeeld ook schade aan bouwmaterialen die ontstaat tijdens het transport meeverzekeren. Al dit soort factoren bepalen de kosten van je CAR-verzekering. Wij werken samen met bijna alle verzekeraars. Op die manier kunnen we je adviseren over welke verzekering het beste bij jou past én tegen de gunstigste premie.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan spullen of aan mensen. Schade bij bouwprojecten valt echter buiten de dekking van deze verzekering. Hier heb je specifiek een CAR-verzekering voor nodig.

Je bent als aannemer niet verplicht om een CAR-verzekering te hebben. Wel kan een opdrachtgever van je eisen dat je een CAR-verzekering hebt. Daarmee bied je immers extra zekerheid.

De CAR-verzekering is geschikt voor iedereen die te maken heeft met bouw- en montageprojecten, zoals aannemers, constructeurs, stukadoors, installateurs, opdrachtgevers en architecten. Ook als je als zzp’er werkt raden we je aan om een CAR-verzekering af te sluiten.