Hypotheek voor verbouwing
Plannen voor een verbouwing, maar nog niet voor de financiering ervan? Wij leggen je graag uit welke mogelijkheden er zijn om die uitbouw of mooie keuken te financieren. Dat kan onder andere via je hypotheek. Zo kun je bijvoorbeeld je hypotheek verhogen voor je verbouwing of een tweede hypotheek nemen voor je verbouwing.
USP Verbouwen
Hypotheek verhogen voor mijn verbouwing?
Hypotheek verhogen voor mijn verbouwing?
Je hypotheek verhogen voor je verbouwing is niet per se de beste optie. Geld lenen kost immers geld. Het is daarom vaak het meest voordelig om je verbouwing te financieren met je spaargeld. Daarnaast is het goed om te weten dat het regelen van een hypotheek voor je verbouwing ook geld kost: zo moet je kosten maken voor het advies, voor een taxatierapport en voor de notaris. Had je bij je huidige hypotheek al voor een hoger bedrag ingeschreven dan je nu leent? Dan hoef je die kosten niet te maken om je hypotheek te verhogen voor je verbouwing. Je kunt die extra ruimte dan nu gebruiken.
Tweede hypotheek voor verbouwing
Tweede hypotheek voor verbouwing
Heb je geen ruimte meer in je huidige hypotheek om je hypotheek te verhogen, dan is het afsluiten van een tweede hypotheek voor je verbouwing een optie. Hiervoor moet je wel naar de notaris – en dus ook de nodige kosten maken. Ga je een kleine verbouwing doen, dan wegen die kosten vaak niet op tegen de baten. In zo’n geval kan het gebruiken van je spaargeld of het afsluiten van een persoonlijke lening een beter idee zijn. Bij grotere verbouwingen loont een tweede hypotheek voor verbouwing vaak wel. Dat komt omdat de rente laag is en je de hypotheekrente mag aftrekken van je inkomstenbelasting (mits je de hypotheek in 30 jaar aflost).
Voor je verbouwing je hypotheek oversluiten
Voor je verbouwing je hypotheek oversluiten
Tot slot heb je ook de mogelijkheid om voor de verbouwing je hypotheek helemaal over te sluiten. In de nieuwe hypotheek neem je dan de financiering van je verbouwing mee. Hiermee kun je dubbel voordeel behalen: je kunt je verbouwing gaan verwezenlijken én je krijgt wellicht ook nog eens een lagere rente waardoor je maandlasten lager uitkomen.
Veelgestelde vragen
Wat wil je nog graag weten?
Voor een hypotheek voor je verbouwing gelden dezelfde regels als voor een normale hypotheek. Je mag dus maximaal 100% van de marktwaarde van je woning financieren. Een uitzondering geldt als je verbouwing volledig gericht is op het nemen van energiebesparende maatregelen. In dat geval mag je tot 106% van de marktwaarde van je woning lenen.
Het is niet verplicht om de tweede hypotheek voor je verbouwing bij dezelfde bank onder te brengen. Maar in de praktijk gebeurt het vaak wel, ook omdat de nieuwe geldverstrekker meestal ook je eerste hypotheek wil overnemen. Dan is het een kwestie van de kosten en baten op een rij zetten. Wij rekenen dat voor je uit en laten je zien bij welke partij je het voordeligst uit bent.