Hypotheek tweede huis

Hypotheek tweede huis

Je kunt een tweede huis kopen als vakantiehuis in Nederland of in het buitenland. Maar je kunt ook besluiten om een tweede huis te kopen als belegging of om je kind aan een woning of studentenkamer te helpen. Wij helpen je aan de beste hypotheek voor je tweede huis.

USP Tweede huis

Interessante belegging
Verhuur mogelijk
Geen hypotheekrenteaftrek

Hypotheek voor tweede huis

Hypotheek voor tweede huis

Ga je voor een tweede huis de hypotheek berekenen, dan is het goed om te weten dat er voor een tweede hypotheek andere regels gelden. Allereerst kun je bij een hypotheek voor je tweede huis geen gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek. Omdat je geen rekening hoeft te houden met de hypotheekrenteaftrek, ben je ook niet verplicht om je hypotheek in 30 jaar af te lossen. Hierdoor kun je een deel van de hypotheek voor je tweede huis aflossingsvrij financieren – en dat maakt je maandlasten lager. Een andere verschil met je eerste hypotheek is dat je voor je tweede huis in de meeste gevallen maximaal 80% van de marktwaarde gefinancierd krijgt.

Tweede huis kopen met overwaarde

Tweede huis kopen met overwaarde

Wil je een tweede huis kopen en heb je overwaarde op je eigen huis? Dan kun je met de overwaarde (een deel van) de aankoop van je tweede huis financieren. Dit doe je door de hypotheek op je eerste woning te verhogen. Het is niet zo dat je door je eerste hypotheek te verhogen, ook meer profijt hebt van de hypotheekrenteaftrek. Voor het deel van de hypotheek voor je tweede huis heb je geen recht op de hypotheekrenteaftrek. Door de verhoging van je hypotheek gaan je maandlasten omhoog. Dus ook als je een tweede huis gaat kopen met overwaarde uit je eerste woning, is het natuurlijk wel belangrijk dat je die extra lasten kunt dragen.

Hypotheek voor tweede huis om te verhuren

Hypotheek voor tweede huis om te verhuren

Een tweede huis kopen als belegging kan interessant zijn. Zeker als de spaarrente laag staat, kan beleggen in vastgoed een aantrekkelijk alternatief zijn om vermogen op te bouwen. De waarde van het huis kan immers stijgen en als je de woning verhuurt ontvang je huurinkomsten. Ga je een tweede huis kopen voor verhuur, dan krijg je meestal te maken met de verhuurhypotheek. Omdat de risico’s bij een verhuurd huis anders zijn, stellen banken andere eisen. Zo is er vaak een maximum bedrag dat je kunt lenen, de rente is hoger en de looptijd is per bank verschillend. Wil je meer weten over een hypotheek voor een tweede huis om te verhuren, dan zetten we in een gesprek alle mogelijkheden voor je op een rij.

Tweede huis kopen in Nederland

Tweede huis kopen in Nederland

Een extra hypotheek voor een vakantiehuis is zeker mogelijk. Het maakt wel uit of je je vakantiewoning alleen zelf gaat gebruiken of dat je je vakantiehuis voornamelijk gaat verhuren. Bij verhuur gelden andere, vaak strengere regels voor je hypotheek. Heb je je oog laten vallen op een huis in een bungalowpark? Hou er dan rekening mee dat er weinig banken zijn die hiervoor een hypotheek willen verstrekken. Dat betekent niet dat een extra hypotheek voor een vakantiehuis op een bungalowpark niet mogelijk is. Wij denken graag met je mee over een oplossing.

Verzekeringen bij je tweede hypotheek

Verzekeringen bij je tweede hypotheek

Ook bij je tweede hypotheek ben je verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Deze verzekering keert uit als je te maken krijgt met schade door brand, ontploffing, inbraak en weersomstandigheden zoals storm, hagel en blikseminslag. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar is wel een aanrader. Hiermee verzeker je je spullen in huis tegen schade en diefstal. Dat is wel een geruststellend idee, want een ongeluk zit nog altijd in een klein hoekje. Wij helpen je niet alleen aan de beste verzekering, we garanderen je ook de beste schadeafhandeling. Want dat is waar het om gaat als je een schade hebt: dat je écht geholpen wordt, met de beste en snelste oplossing.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Bij een hypotheek voor verhuur gelden andere voorwaarden dan bij een hypotheek voor je eigen woning. Bij een hypotheek voor verhuur kun je meestal zo’n 70-90% van de marktwaarde van de woning lenen. Het resterende bedrag zul je dus zelf op tafel moeten leggen.

Nee dat kan niet. Een Nederlandse bank zal geen buitenlands onderpand accepteren.

Nee, dat hoeft niet. Die keuze maak je helemaal zelf. Maar we maken met plezier een prijsvergelijking voor je van de beste verzekeringen. En niet onbelangrijk: loopt je verzekering bij ons, dan mag je rekenen op de allerbeste service als je een schade hebt.