Hypotheek voor starters

Hypotheek voor starters

Een hypotheek voor starters biedt een wereld aan mogelijkheden. Wij nemen je stap voor stap mee in alle opties en keuzes die zich aandienen bij het afsluiten van je eerste hypotheek. Dat geeft rust én je hebt straks een hypotheek waar je geen omkijken meer naar hebt.

USP Eerste huis

Veel extra mogelijkheden
Alle hypotheekvormen op een rij
Je eerste hypotheek van A tot Z

Je eerste hypotheek

Je eerste hypotheek

Je eerste hypotheek, dat vinden veel starters een hele stap. Je sluit immers een hoge lening af voor langere tijd. En dan moet je ook nog flink wat keuzes maken. Zo heb je keuze uit verschillende hypotheekvormen, die je weer af kunt sluiten bij verschillende aanbieders tegen verschillende tarieven en voorwaarden. Daarnaast kun je kijken of je in aanmerking komt voor een starterslening en of je mogelijk goedkoper kunt lenen met een NHG hypotheek. Er komt dus veel op je af. Maar laat je daardoor niet afschrikken: met onze heldere uitleg hou je altijd het overzicht.

Hypotheek starter met hypotheekrenteaftrek

Hypotheek starter met hypotheekrenteaftrek

Wil je als starter een hypotheek waarbij je gebruik kunt maken van de hypotheekrenteaftrek, dan heb je keuze uit een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Bij deze hypotheekvormen los je namelijk binnen 30 jaar je hypotheek af en dat is een voorwaarde voor de hypotheekrenteaftrek. Naast het fiscale voordeel vinden veel starters het prettig dat ze de zekerheid hebben dat ze hun hypotheek ook echt hebben afgelost aan het eind van de looptijd.

Hypotheek starters met starterslening

Hypotheek starters met starterslening

Een starterslening is iets anders dan een hypotheek voor starters. De starterslening is een steuntje in de rug voor starters. Het is een aanvulling op je hypotheek. Is de hypotheek die je als starter kunt krijgen niet voldoende voor de aankoop van je huis, dan kun je het tekort in bepaalde gevallen bijlenen via een starterslening. Hiermee kun je net een beetje extra lenen voor de aankoop van je eerste woning. Deze lening wordt verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten. 

NHG, een aantrekkelijke hypotheek voor starters

NHG, een aantrekkelijke hypotheek voor starters

Soms is het lastig om als starter je hypotheek rond te krijgen. Dan kan NHG helpen. Koop je een woning onder de NHG-kostengrens, dan kun je een hypotheek met NHG afsluiten. NHG is een borgstelling en dat geeft je geldverstrekker extra zekerheid waardoor je makkelijker aan een hypotheek kunt komen. Een NHG hypotheek heeft meerdere voordelen: je betaalt een lagere hypotheekrente en je weet zeker dat de hypotheek die je afsluit niet te hoog is.

Verzekeringen bij je eerste hypotheek

Verzekeringen bij je eerste hypotheek

Sluit je je eerste hypotheek af, dan ben je verplicht om ook een opstalverzekering af te sluiten. Deze verzekering keert uit als je te maken krijgt met schade door brand, ontploffing, inbraak en weersomstandigheden zoals storm, hagel en blikseminslag. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar is wel een aanrader. Hiermee verzeker je je spullen in huis tegen schade en diefstal. Dat is wel een geruststellend idee, want een ongeluk zit nog altijd in een klein hoekje. Wij helpen je niet alleen aan de beste verzekering, we garanderen je ook de beste schadeafhandeling. Want dat is waar het om gaat als je een schade hebt: dat je écht geholpen wordt, met de beste en snelste oplossing. 

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Bij de aankoop van een woning moet je kosten maken. Denk daarbij aan de advies- en bemiddelingskosten van de hypotheekadviseur, de kosten van het taxatierapport en eventueel een bouwkundig rapport, notariskosten en overdrachtsbelasting. Al deze kosten bij elkaar noem je de ‘kosten koper’. Meestal komt dat bedrag uit op zo’n 2,5 tot 3% van de koopsom van je woning. Dit bedrag kun je helaas niet meefinancieren met je hypotheek. Deze kosten zul je dus uit een ander potje moeten betalen.

Ja, ook met een studieschuld kun je als starter een hypotheek krijgen. Je zult wel minder kunnen lenen, maar het is zeker geen belemmering voor het krijgen van een hypotheek. Soms kan het aantrekkelijk zijn om versneld te gaan aflossen op je studieschuld zodat je zonder studieschuld een hypotheek kan gaan afsluiten. We rekenen je graag voor hoe dat in jouw situatie uitpakt.

Nee, dat hoeft niet. Die keuze maak je helemaal zelf. Maar we maken met plezier een prijsvergelijking voor je van de beste verzekeringen. En niet onbelangrijk: loopt je verzekering bij ons, dan mag je rekenen op de allerbeste service als je een schade hebt.