Hypotheek ondernemer

Hypotheek ondernemer

Een hypotheek voor ondernemers, dat is toch een lastig verhaal? Dat hoeft helemaal niet. Nederland telt steeds meer ondernemers en inmiddels is er echt veel mogelijk rond de hypotheek voor ondernemers, ook voor zzp’ers.

USP Ondernemer

Hypotheek voor ondernemers
Ook voor zzp’ers
Mogelijkheden voor starters

Ondernemershypotheek

Ondernemershypotheek

Als ondernemer een huis kopen is prima mogelijk. Banken kijken dan onder andere naar je jaarcijfers, naar je prognoses voor de komende tijd en of je mogelijk andere inkomstenbronnen hebt naast je onderneming. Ook speelt de branche waarin je actief bent een rol. Door jouw hele situatie goed in beeld te brengen, vinden we altijd de beste hypotheek voor jou als ondernemer.

Hypotheek berekenen ondernemer

Hypotheek berekenen ondernemer

De hypotheek voor ondernemers is niet anders dan een gewone hypotheek. De voorwaarden en de tarieven zijn in de meeste gevallen gelijk aan elkaar. Het verschil zit erin dat banken naar andere criteria kijken. Zo vragen geldverstrekkers bij beginnende ondernemers vaak om een inkomensverklaring met daarin een toetsinkomen als ze een hypotheek berekenen voor een ondernemer.

Inkomensverklaring ondernemer hypotheek

Inkomensverklaring ondernemer hypotheek

Een inkomensverklaring bevat een berekening van je toetsinkomen. Soms berekenen banken dat toetsinkomen zelf, in andere gevallen moet je zelf een inkomensverklaring regelen. Zo’n verklaring kun je bij verschillende bureaus aanvragen. Wij helpen je daarbij.

NHG als hulp bij hypotheek voor ondernemers

NHG als hulp bij hypotheek voor ondernemers

Het kan lastig zijn om als ondernemer aan een hypotheek te komen. Dan kan NHG helpen. Met de Inkomensverklaring Ondernemer heeft iedere ondernemer die langer dan één jaar zelfstandig werkt, toegang tot een hypotheek met NHG. Koop je een woning onder de NHG-kostengrens, dan kun je een hypotheek met NHG afsluiten. NHG is een borgstelling en dat geeft je geldverstrekker extra zekerheid waardoor je makkelijker aan een hypotheek kunt komen. Een NHG hypotheek heeft meerdere voordelen: je betaalt een lagere hypotheekrente en je weet zeker dat de hypotheek die je afsluit niet te hoog is.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Ja, dat kan. Met het groeiende aantal ondernemers in Nederland bieden ook steeds meer banken mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek als je een eigen zaak hebt. Banken zullen dan wel om een inkomensverklaring vragen. Hierin staan gegevens over je toetsinkomen. Dit toetsinkomen vormt een van de criteria waar banken naar kijken bij hun besluit of (en hoeveel) je kunt lenen.

Nee, dat hoeft niet. Maar het helpt natuurlijk wel! Hoe meer vermogen je hebt, hoe veiliger dat is voor een bank. Daarnaast heb je altijd wat extra eigen geld nodig voor de ‘kosten koper’ van je hypotheek. Die kun je namelijk niet meefinancieren. Dat geldt overigens voor alle hypotheken – voor een hypotheek voor ondernemers is dat niet anders.