Expat huis kopen Nederland

Expat huis kopen Nederland

Als expat kun je een huis kopen in Nederland. Een hypotheek krijgen als buitenlander die hier tijdelijk woont en werkt is niet altijd eenvoudig. Geldverstrekkers stellen dan ook vaak extra voorwaarden. Wij vertellen je graag hoe het zit met een expat hypotheek.

USP Expat

Meerdere mogelijkheden
Check fiscaal voordeel
Cash of ‘in stenen’

Expat hypotheek

Expat hypotheek

Een hypotheek voor expats in Nederland is mogelijk. Omdat veel expats hier tijdelijk verblijven, kijken banken vaak wel kritisch naar de omstandigheden, zoals de aard van je dienstverband, of je een verblijfsvergunning hebt en hoe lang je in Nederland bent en zult blijven – dat geeft immers extra zekerheid. Expats van buiten de EU kunnen meestal minder lenen dan de gebruikelijke 100% van de woningwaarde. Wij brengen alle mogelijkheden in beeld waarmee jij als expat een huis kunt kopen in Nederland met de best passende hypotheek.

Als expat huis huren

Als expat huis huren

Wie tijdelijk in Nederland blijft, kiest er vaak voor om als expat een huis te huren. Dat kan een hoop gedoe schelen. Het groeiend aantal kenniswerkers dat vanuit het buitenland in Nederland komt werken, maakt het voor Nederlandse investeerders aantrekkelijk om een huis te kopen en dat te verhuren aan expats. We zien ook vaak dat Nederlandse expats die in het buitenland verblijven, hier een huis kopen en zo mogelijk maken dat een buitenlandse expat hun huis kan huren. Dat huis kunnen ze eventueel later zelf weer gebruiken om in te gaan wonen als ze terugkeren naar Nederland. En in de tussentijd maken ze een rendement op de huurinkomsten en de waardestijging van de woning. Omdat je met een ‘gewone hypotheek’ je eigen woning vaak niet mag verhuren, is een verhuurhypotheek hiervoor een geschikte hypotheekvorm.

Huis kopen Nederland vanuit het buitenland

Huis kopen Nederland vanuit het buitenland

Werk je als expat in het buitenland en wil je een huis kopen in Nederland? Dan kun je daar als expat in Nederland een hypotheek voor krijgen. Je moet de woning dan wel zelf gebruiken, bijvoorbeeld als je in Nederland bent om je familie of vrienden te bezoeken. Daarbij wordt uiteraard wel goed gekeken of je die dubbele woonlasten kunt dragen. Het helpt daarbij als je werkgever in het land waar je woont en werkt bijdraagt aan je woonlasten. Je kunt als expat ook een hypotheek in Nederland krijgen als je plannen hebt om binnenkort terug te komen naar Nederland en als je aan kunt tonen dat je hier straks weer een baan hebt.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Ja, dat kan. Ook als expat kun je een NHG hypotheek aanvragen.

Dat hangt ervan af in welk land je inkomstenbelasting betaalt. De rente die je betaalt over je hypotheekschuld mag je (onder voorwaarden) aftrekken van je inkomen in box 1 (inkomen uit werk en woning). Dus alleen als je inkomstenbelasting betaalt in Nederland, heb je voordeel van de hypotheekrenteaftrek.