Inboedelverzekering afsluiten

Inboedelverzekering afsluiten

Je wilt dat je huis een veilig thuis is. Mocht je toch te maken krijgen met schade, bijvoorbeeld vanwege een storm of een inbraak, dan is het fijn om te weten dat je spullen goed verzekerd zijn via je inboedelverzekering.

USP Inboedelverzekering

Beste voorwaarden
Goedkoopste premie
Daadwerkelijk hulp bij schade

Wat is een inboedelverzekering?

Wat is een inboedelverzekering?

Je inboedelverzekering dekt schade aan losse spullen in je huis, zoals je bank, je tafel, je kleding, een schilderij of de televisie. Deze schade kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld brand, wateroverlast, inbraak, ontploffing of storm. Wil je ook schade meeverzekeren die zelf veroorzaakt hebt, bijvoorbeeld doordat je een dure vaas hebt laten vallen? Dat kan door voor een uitgebreidere dekking te kiezen. Schade door je eigen toedoen is niet standaard gedekt via je inboedelverzekering.

Wat valt onder inboedelverzekering?

Wat valt onder inboedelverzekering?

Alles wat je los op kunt pakken of makkelijk los kunt halen valt onder je inboedelverzekering. Staat jouw fornuis los in de keuken? Dan valt het onder je inboedelverzekering. Is je fornuis ingebouwd, dan zit het vast en valt het onder je opstalverzekering. Bij vloeren geldt hetzelfde: heb je schade aan je laminaatvloer en ligt deze los, dan wordt de schade gedekt via je inboedelverzekering. Is de vloer vastgelijmd, dan valt het onder je opstalverzekering. Heb je huisdieren? Je verzekeraar ziet huisdieren ook als ‘spullen’. Je huisdieren vallen daarmee onder je inboedelverzekering.

Kosten inboedelverzekering

Kosten inboedelverzekering

De kosten van je inboedelverzekering betaal je via je premie. Hoeveel premie je betaalt, wordt bepaald door de waarde van je spullen. Om die waarde te bepalen, maken we meestal gebruik van een inboedelwaardemeter. Dit is een eenvoudige tool waarmee we snel en simpel de waarde van jouw inboedel kunnen inschatten. Met een goede bepaling van de waarde weet je zeker dat je niet onder- of oververzekerd bent. Heb je veel dure apparatuur of waardevolle sieraden, dan is de waarde van je inboedel – en dus ook je premie – hoger.

Inboedelverzekering vergelijken

Inboedelverzekering vergelijken

Er zijn veel aanbieders van inboedelverzekeringen op de markt. Dat maakt het lastig om alle inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken. Daarom doen wij dat voor je. Wij vergelijken de verzekeringen voor je en doen je een voorstel voor de verzekering met de beste voorwaarden en gunstigste premie. Maar bij Blauw & Florijn doen we nog meer. Meld je een schade bij ons? Dan doen we er alles aan om je écht te helpen. Geld is namelijk vaak slechts onderdeel van de oplossing. Echte hulp zit ook in snelheid, praktisch doorpakken en een luisterend oor. En dat is precies wat je van ons mag verwachten.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Of je nou een woning huurt of dat je je eigen huis hebt: een inboedelverzekering is niet verplicht. Wel raden we je altijd aan om deze verzekering af te sluiten. Want mocht je te maken krijgen met schade of diefstal, dan lopen de kosten vaak al snel op. Op zo’n moment is het fijn als je een verzekering hebt die dat leed kan verzachten.

Heb je schade aan iets dat vastzit aan je huis, zoals het dak, je vastgelijmde houten vloer, de inbouwapparatuur in je keuken of de regenpijp? Dan valt het onder je opstalverzekering. De schuur en de schutting zitten ook vast, dus die vallen ook onder je opstalverzekering. Via je inboedelverzekering ben je verzekerd voor schade aan losse, ‘verhuisbare’ spullen in je huis. Denk hierbij aan je meubels, je televisie, kleding en gordijnen.

Stel, je huurt een woning en daar heb je zelf een mooie houten vloer in gelegd of een nieuwe badkamer in gemaakt. Deze vloer of badkamer is van jou en niet van de verhuurder. Deze zaken worden ‘huurdersbelang’ genoemd. Je keuken, badkamer en een vastgelijmde vloer vallen standaard onder de opstalverzekering, want die zitten immers ‘vast’ aan je woning. De opstalverzekering staat echter op naam van je verhuurder. Wil je de door jou aangebrachte verbeteringen in je huurwoning zelf verzekeren tegen schade, dan kun je huurdersbelang meenemen in je inboedelverzekering.