Dit is een spaarhypotheek

Dit is een spaarhypotheek

Een spaarhypotheek bestaat uit twee onderdelen: een aflossingsvrije lening en een spaarverzekering. Dit biedt fiscaal interessante mogelijkheden. Als starter kun je geen spaarhypotheek meer afsluiten. Heb je al een spaarhypotheek, dan informeren we je hier graag over deze hypotheek.

USP Spaar

Een 100% aflossingsvrije hypotheek afsluiten is in veel gevallen niet meer mogelijk. Dit is zo geregeld, omdat in het verleden te veel mensen in de problemen kwamen met het aflossen van de schuld van hun aflossingsvrije hypotheek. Je kunt tegenwoordig daarom tot maximaal de helft van de waarde van je woning aflossingsvrij financieren. Voor het andere deel moet je kiezen voor een hypotheek waarbij je aflost of kapitaal opbouwt.

Gegarandeerde einduitkering
Optimale hypotheekrenteaftrek
Niet meer nieuw af te sluiten

Met de spaarhypotheek is uitbetalen gegarandeerd

Met de spaarhypotheek is uitbetalen gegarandeerd

Net als bij de levenhypotheek, los je ook bij de spaarhypotheek niets af gedurende de looptijd van je hypotheek. Wel stort je maandelijks een bedrag in een spaarverzekering. Dat bedrag is goed uitgekiend, waardoor aan het einde van de looptijd precies genoeg geld uitbetaald wordt om je hypotheekschuld mee af te lossen. Dat maakt de spaarhypotheek tot een veilige hypotheek.

Voordeel spaarhypotheek berekenen

Voordeel spaarhypotheek berekenen

Het grootste voordeel van de spaarhypotheek is dat je maximale hypotheekrenteaftrek hebt. Omdat je niet aflost, blijft de hypotheekschuld onverminderd hoog. Je betaalt dus altijd rente over het volledige hypotheekbedrag en daardoor kun je het maximale bedrag aftrekken van je inkomstenbelasting. Het bijzondere aan de spaarhypotheek is, dat over de betaalde spaarpremies een rente vergoed wordt die gelijk is aan de berekende hypotheekrente. Verandert de hypotheekrente, dan verandert je spaarpremie mee. Zo zijn je maandlasten minder afhankelijk zijn van renteschommelingen.

Je spaarhypotheek aflossen

Je spaarhypotheek aflossen

Extra aflossen op je spaarhypotheek is in veel gevallen niet aan te raden. Door af te lossen, neemt immers het voordeel van je hypotheekrenteaftrek af. Wel kun je, onder voorwaarden, bijstorten in de spaarverzekering van je spaarhypotheek. Hoe bijstorten of aflossen op je spaarhypotheek in jouw situatie uitpakt, rekenen we graag voor je uit.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Ja, onder bepaalde voorwaarden kun je je spaarhypotheek afkopen. Je spaarverzekering keert dan eerder uit. Of dat slim is, is maar de vraag. Zeker als de spaarrente laag staat, levert je spaarverzekering meestal meer op dan een gewone spaarrekening. Wil je weten of het afkopen van je spaarhypotheek voor jou een goed idee is, neem dan gerust contact met ons op.

Het omzetten van je spaarhypotheek naar een bankspaarhypotheek kan verstandig zijn als je een (te) dure overlijdensrisicoverzekering hebt bij je spaarhypotheek. Bij de bankspaarhypotheek is zo’n verzekering namelijk niet nodig. Met een bankspaarhypotheek heb je een hypotheek die net zo veilig is als je spaarhypotheek. Overweeg je om je spaarhypotheek om te zetten, neem dan gerust contact met ons op.