Dit is een beleggingshypotheek

Dit is een beleggingshypotheek

De beleggingshypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije lening en een beleggingsrekening. Het is de bedoeling dat je belegd vermogen groeit naar het uiteindelijke hypotheekbedrag. Als starter kun je geen beleggingshypotheek meer afsluiten. Heb je al een beleggingshypotheek, dan informeren we je hier graag over deze hypotheek.

USP Beleggings

Een 100% aflossingsvrije hypotheek afsluiten is in veel gevallen niet meer mogelijk. Dit is zo geregeld, omdat in het verleden te veel mensen in de problemen kwamen met het aflossen van de schuld van hun aflossingsvrije hypotheek. Je kunt tegenwoordig daarom tot maximaal de helft van de waarde van je woning aflossingsvrij financieren. Voor het andere deel moet je kiezen voor een hypotheek waarbij je aflost of kapitaal opbouwt.

Veel vrijheid
Optimale hypotheekrenteaftrek
Niet meer nieuw af te sluiten

Voordeel van de beleggingshypotheek berekenen

Voordeel van de beleggingshypotheek berekenen

Bij een beleggingshypotheek los je niets af. Hierdoor betaal je altijd rente over je volledige hypotheekschuld en profiteer je dus maximaal van de hypotheekrenteaftrek. Naast het betalen van de rente stort je iedere maand geld op een beleggingsrekening. Het idee is dat het belegd vermogen uitgroeit tot een bedrag waarmee je je hypotheekschuld kunt aflossen.

Het risico van de beleggingshypotheek

Het risico van de beleggingshypotheek

De beleggingshypotheek kenmerkt zich door grote vrijheid. Maar beleggingen fluctueren in waarde. Hierdoor heb je géén garantie dat je op de einddatum daadwerkelijk het benodigde bedrag op je beleggingsverzekering hebt staan. Sommige mensen blijken een ‘woekerpolis’ afgesloten te hebben, waarbij het rendement op je beleggingsverzekering gedrukt wordt dor de hoge kosten die in rekening worden gebracht. Anderzijds bestaat de kans dat je een goed rendement behaalt en dat de uiteindelijke uitkering zelfs hoger is dan het hypotheekbedrag.

Beleggingshypotheek oversluiten of niet?

Beleggingshypotheek oversluiten of niet?

Heb jij een woekerpolis of wil je geen beleggingsrisico meer lopen? Dan kun je jouw beleggingshypotheek oversluiten naar bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Met deze hypotheekvormen heb je nog steeds recht op hypotheekrenteaftrek. Ook geven deze hypotheekvormen je de zekerheid dat je je hypotheekschuld kunt aflossen aan het einde van de looptijd. Als je je beleggingshypotheek gaat oversluiten, is het belangrijk om goed te letten op de fiscale afhandeling hiervan. Vraag ons gerust om hulp hierbij.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Ja, onder bepaalde voorwaarden kun je de beleggingsverzekering die gekoppeld is aan je beleggingshypotheek afkopen. Daarmee loopt je geen beleggingsrisico meer. Het afkopen kan wel fiscale gevolgen hebben. Wil je weten of het afkopen van je beleggingshypotheek voor jou een goed idee is, neem dan gerust contact met ons op.

Ja, je kunt je beleggingshypotheek oversluiten naar een spaarhypotheek of een bankspaarhypotheek. Ook dan heb je een aflossingsvrije lening en dus maximale hypotheekrenteaftrek. In plaats van dat je geld inlegt om mee te beleggen, ga je nu inleggen op een spaarproduct. Hiermee weet je precies welke inleg nodig is om een bedrag bij elkaar te sparen om je hypotheekschuld mee af te lossen. Hou er wel rekening mee dat je maandlasten omhoog kunnen gaan als je je beleggingshypotheek gaat oversluiten. Overweeg je om je spaarhypotheek om te zetten, neem dan gerust contact met ons op.