Wegwijs in de hypotheekvormen

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor de lineaire of de annuïteitenhypotheek. Die leveren je fiscaal voordeel op via de hypotheekrenteaftrek én je hebt de zekerheid dat je hypotheek in 30 jaar afgelost is. Maar er zijn ook nog andere soorten hypotheekvormen. Hier lees je er alles over.

Wegwijs in de hypotheekvormen

Hypotheekvormen

Welke hypotheekvormen zijn er?

De lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek leveren je fiscaal voordeel op via de hypotheekrenteaftrek. Maar je hebt nog meer keuze.

Je bent altijd van harte welkom voor een kosteloos oriënterend gesprek. Dan vertellen we je over de verschillende hypotheekvormen en hoe het afsluiten van een hypotheek in zijn werk gaat. Dat doen we graag, want wij zijn enorm enthousiast over ons vak! Een oriënterend gesprek is informatief dus je hoeft zelf niets voor te bereiden of mee te nemen. Makkelijk toch? En de kosten van dit gesprek zijn voor voor onze rekening.

Veelgestelde vragen

Wat wil je nog graag weten?

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor de lineaire of de annuïteitenhypotheek. Die leveren je fiscaal voordeel op via de hypotheekrenteaftrek én je hebt de zekerheid dat je hypotheek in 30 jaar afgelost is.

Bij een annuïteitenhypotheek los je in de eerste periode minder af en aan het einde van de looptijd juist veel. Bij een lineaire hypotheek los je tijdens de hele looptijd hetzelfde bedrag af. Met de lineaire hypotheek los je daardoor de eerste jaren sneller af. Aan het begin van de looptijd heb je met een annuïteitenhypotheek lagere lasten.

Ja dat kan. Je moet dan natuurlijk wel voldoen aan de andere voorwaarden die gesteld worden aan een NHG hypotheek.