Bieden met zekerheid

BIEDEN MET ZEKERHEID

De laatste jaren is het kopen van een woning steeds lastiger geworden. Door fors over te bieden en voorbehoud van financiering weg te laten, hopen kopers meer kans te maken om hun droomwoning te bemachtigen. Maar bieden zonder financieringsvoorbehoud is niet geheel zonder risico. Wil jij veilig en verantwoord een bieding uitbrengen zonder voorbehoud van financiering? Dan is Bieden met Zekerheid dé oplossing! 

Bieden zonder voorbehoud van financiering kan een riskante stap zijn. Wanneer de hypotheek toch niet rond komt, moet je als koper een waarborgsom van 10% van de koopsom betalen. Een flink bedrag! Met Bieden met Zekerheid ben je hiertegen verzekerd. Oók als ondernemer. Zo verklein je jouw financiële risico.

Waarom Bieden met Zekerheid?

Bij Bieden met Zekerheid ontvang je een certificaat waarin verklaard wordt tot welk maximaal bedrag je een woning kunt kopen. Hierdoor kun jij verantwoord een bod uitbrengen en wordt er zo snel mogelijk een (bank)garantie gesteld. Dit geeft de verkoper extra zekerheid dat de verkoop doorgaat. Als koper val je dus meer op tussen de vele andere kopers, waardoor je je kansen op de woningmarkt vergroot.

Hoe werkt Bieden met Zekerheid?

Samen met een van onze hypotheekadviseurs bespreek je uitgebreid jouw financiële situatie en maken jullie afspraken over het maximale hypotheekbedrag. Op basis van dit hypotheekgesprek wordt er een nauwkeurige berekening gemaakt gebaseerd op jouw inkomen. Deze inventarisatie garandeert dat jij tot een bepaald bedrag een hypotheek kunt krijgen, hierdoor weet jij precies tot welk maximaal bedrag jij een bod kunt uitbrengen.

Verantwoord een bod doen

Heb je je droomwoning gevonden en wil je een bod uitbrengen? Dan kunnen wij voor jou het Bieden met Zekerheid-certificaat aanvragen. Hiervoor is ook een waardebepaling van de woning nodig via een online taxatie. Op basis van alle gegevens ontvang je je Bieden met Zekerheid-certificaat die je kunt aanbieden aan de verkoper als je zonder financieringsvoorbehoud wilt bieden. Dat geeft jou een voorsprong op de andere bieders.

Bieden met zekerheid

Is je bod geaccepteerd? Dan wordt de (bank)garantie direct gesteld en vragen wij jouw hypotheek aan. Komt de hypotheek onverhoopt toch niet rond? Dan ben je hiervoor verzekerd en hoef je de waarborgsom niet te betalen. De verkoper ontvangt het bedrag direct via de notaris.

Wat zijn de kosten?

Bij elke woning waar je een bod wilt uitbrengen, vraag je een nieuw Bieden met Zekerheid-certificaat aan. Hierdoor betaal je per woning ongeveer € 25,- voor de online taxatie. Is de aankoop succesvol? Dan betaal je daarbovenop eenmalig € 850,- los van de kosten van de (bank)garantie. Word je bod niet geaccepteerd? Dan betaal je alleen de taxatiekosten.

Ben jij benieuwd of Bieden met Zekerheid wat voor jou is? Neem dan gerust contact op met jouw hypotheekadviseur of plan geheel vrijblijvend een afspraak in via het contactformulier

Bieden met zekerheid